Rouwfotografie

Rouwfotografie is terugkijken op een emotionele dag, in alle rust.”

Een dierbare verliezen komt altijd te vroeg, en vaak ook nog onverwachts. Vooral in de eerste ogenblikken na een overlijden, leeft u als nabestaande in een soort roes waarbij u op de automatische piloot lijkt te leven.
Het organiseren van de uitvaart van een dierbare is een persoonlijk proces, waarbij aan allerlei facetten gedacht moet worden, zoals kaarten, kleding, bloemen.

Eén van die vragen die u op zo’n moment gesteld kunnen worden is: “heeft u aan een fotograaf gedacht?”
Juist omdat een uitvaart een steeds unieker, en persoonlijker karakter krijgt, groeit het verlangen van nabestaanden om het afscheid vast te leggen. Misschien kunt u zich wel de onschatbare waarde ervan voorstellen.
Vaak komt het besef van het verlies pas na de uitvaart. Dan pas begint het echte rouwen en maakt het ongeloof langzaam maar zeker plaats voor het  verdriet.

Met een mooie fotoreportage kunt u het verdriet en het verlies op een moment dat u er behoefte aan heeft een (betere) plek geven. U heeft er een waardevolle, blijvende herinnering aan.
Aan de hand van de beelden praat u gemakkelijker met anderen over uw overleden dierbare.
Na verloop van tijd zult u merken dat het fotoboek geregeld wordt doorgekeken en het verdriet plaats maakt voor het ophalen van mooie herinneringen aan uw geliefde. Het fotoboek kan een dierbare bezitting van de nabestaanden worden.

Een fotoboek kan ook van waarde zijn voor familie die – om welke reden dan ook – bij de uitvaart niet aanwezig kan zijn.
Kinderen of kleinkinderen die te klein zijn om precies te begrijpen wat er die dag allemaal gebeurt, of soms daarom zelfs niet aanwezig zijn, kunnen later via een fotoreportage alles beter begrijpen.
Vaak stelt een kind rouw uit. Als het kind eraan toe is kunt u het fotoboek gebruiken om samen over de overledene te praten en kan het het kind wellicht helpen om zijn of haar verdriet een (beter) plekje te geven.

Als rouwfotografe voel ik me op de dag van het afscheid een heel bijzondere toeschouwer.
Ik houd van de rustige stilte, en de soms bijna vredige sfeer, waarin ik mijn werk mag doen. Ondanks het verdriet.
Het doel voor mij op die dag is verdriet op een mooie, integere manier vast te leggen.
Rouwfotografie is het meest dankbare werk wat ik mag doen.

Na het eerste contact zal ik een afspraak maken om in een persoonlijk gesprek samen te komen over wat en wanneer ik foto’s zal nemen en in overleg met u bepalen welke momenten geschikt of juist mooi zijn om op foto vast te leggen. Zoals bijvoorbeeld de rouwstoet, de afscheidsdienst of ceremonie in de kerk of het crematorium, toespraken, en natuurlijk op de begraafplaats waar de allerlaatste groet aan de dierbare gebracht zal worden.
Daarnaast kunnen vooraf de bloemen of andere objecten gefotografeerd worden. Al uw wensen zijn bespreekbaar en ik zal mijn uiterste best doen om deze te vervullen.
Met mijn werk hoop ik op een mooie manier een bijdrage te kunnen leveren aan het vastleggen van uw herinneringen, hoe verdrietig ook.

Ik  zal het  vanuit mijn gevoel en met overgave voor u doen!